Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziția ”Din Lada de Zestre” a maestrului Aurel Țenț
Centrul de Creație Satu Mare  - Miercuri, 2 August 2017

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală Sătmărenii și cu sprijinul Consiliului Județean, a organizat miercuri, în Galeria de Artă a instituției, vernisajul expoziției „Din Lada de Zestre” al pictorului Aurel Țenț.

La acest eveniment au vorbit despre maestrul Aurel Țenț managerul instituției, Robert Laszlo, pictorul Kovacs Emil Lajos, precum și alți invitați. 

Aurel Țenț este foarte activ, de numele dânsului se leagă nenumărate expoziţii personale şi de grup atât în judeţ, în ţară, cât şi în străinătate. Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă.

Artistul, ajuns la o vârstă respectabilă, dovedeşte o îndrăzneală şi agerime de spirit cum rar găseşti la veterani. Tehnica folosită, la limita între grafică şi pictură, cu un desen grijuliu, dar nu figurativ cu dinadinsul, în culori potrivite tematicilor şi migălos echilibrate, surprinde prin omniprezenţa unor linii subţiri, abia creionate, traversând cadre întregi. La portrete, uneşte trăirea artistică şi cea mistică în stilul specific dânsului.

În cadrul evenimentului, folkistul sătmărean George Negrea a oferit câteva momente muzicale celor prezenți.

Tags: expozitie  pictura  aurel tent  
1111 vizite
Distribuie pe